November 2002

 

2 november

Alan en Nicole zijn over vanuit Zwitserland. We willen hen een leuk beeld van Nederland geven. Eerst gaan we naar Giethoorn. Omdat het echt slecht weer lijkt te worden en Alan wel benieuwd is naar dijken naar we toch naar Lelystad. Eerst even naar Mega Sportscars. Bertram kan in de auto van spanning al niet meer stil blijven zitten. Dit tot grote hilariteit van de achterban! Janneke en Wietze leven vanuit Barcelona mee.

Marten lacht op de manier waarop hij alleen maar kan lachen als Bertram binnenkomt. Dat lachje betekent volgens mij: “Hallo jongen heb je niet kunnen wachten? Fijn dat je even komt kijken!” Trots als een pauw liep Marten tussen de 5 resterende kits. De andere twee waren al opgehaald. Zelf heeft hij een race variant gekocht.

Maar daar stond ze: de donkerblauwe Westfield in wording. Zelfs ik kreeg op dat moment even de kriebels in mijn buik! Raar dat het pakket in bruin ribbel karton een auto wordt waar we veel plezier van zullen gaan hebben (hopelijk). Het is jammer dat we de foto camera vergeten waren want het was grappig om te zien. Alan en Nicole waren al snel verveeld: “Als ze toch een auto wilt dan koop je er toch een?” ;-) dit leverde ’s avonds nog een mooie discussie op!

We hebben snel twee dozen achter in de auto gestopt zodat we toch iets in huis hebben. De spullen werden onder toezicht van Serge (achter de pc en aan de telefoon) uitgepakt en bewonderd. ’s Nachts heeft Bertram de auto voor een groot deel al in elkaar gezet, gelukkig moesten Alan en Nicole nog naar Schiphol gebracht worden, anders had ze nu al op de weg gestaan! Ik ben benieuwd hoeveel onrustige Westfield nachten we nog gaan krijgen….

 

 

3 november

Vandaag de eerste dingen in elkaar gezet: de steuntjes op de pedalen! De hele uitstalling is bewonderd en bevoeld (geaaid?) en weer op geborgen. We konden nu de garage nog voor andere dingen inzetten voordat de kit er is .

 Foto rolletje zit in de camera dus: “she’s welcome!”

 

 

4 november

Bertram is bijna niet te harden. Het wordt nu allemaal wel heel erg spannend. Als zo meteen zwarte piet komt aangelopen zou me dat niet verbazen!

Marten meldt zich om 20.45 en de Westfield wordt onmiddellijk uitgeladen. Het geheel ziet er prachtig uit. Keurig verzameld in dozen en op en aan elkaar geplakt.

 

 

Bertram en Marten nemen de eerste details door. Beide heren zijn verrukt van het product. Eerlijk is eerlijk het ziet er ook echt mooi uit.

 

 

5 november

Eindelijk dan echt aan de slag! Omdat het fenomeen Webcam in de familie Kuysters nog onbekend is legt Bertram telefonisch uit hoe het werkt en dat het chassis écht géén kinderwagen is!!

 

 

Eerst moeten de aluminium panelen gepast worden op het frame (zwart). De panelen zijn allemaal al redelijk op maat en voorgeboord maar moeten nu echt geboord gaan worden. Om de 5 centimeter een gaatje....dat duurt nog wel een week voordat het allemaal geboord is. Na het boren worden de panelen in een bepaalde volgorde met popnagels bevestigd aan het chassis.

 

 

9 november

Nu kunnen we 'm samen nog tillen!

 

 

Over aandacht niet te klagen, Martijn komt kijken en vanuit Gouda en Zwitserland bellen ze om te checken of de webcam nu echt werkt !

 

 

10 november

Omdat sommige verbindingspunten in een rare hoek zitten boren we sommige gaten samen. We hebben in dit huishouden een flexibele as waarmee ook in de moeilijke hoeken geboord kan worden. Ik bepaal de snelheid van de boor en Bertram plaatst het boortje!

 

 

11 november

Eindelijk samen proef zitten!!

 

 

Hard werken hoor, zo'n kitcar bouwen....

 

 

15 november Vermelding in Planet Weekly

Vandaag opeens waanzinnig veel hits, er is een artikeltje in het wekelijkse magazine van Planet over onze site. Heel erg leuk. Nu kan iedereen kennismaken  met het fenomeen kitcar.

 

Gisteren is Bertram begonnen met de remleidingen. Dit blijken niet flexibele leidingen te zijn. Met moeite worden die in allerlei bochten gebogen zodat ze mooi langs het chassis lopen. Duidelijk een klus waar Bertram nog wel even mee zoet is. Onder tussen ga ik aan de slag om de site voor een deel in het Engels te vertalen want we hebben relatief veel Engelstalige bezoekers.

 

 

WESTFIELD BOUWEN
Marieke en Bertram bouwen een Westfield. Een wat? Een Westfield is een superlichte auto die op basis van een aantal tweedehands onderdelen en een flink bouwpakket door hobbyisten in elkaar wordt gezet. Hij ziet er prachtig uit, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Veiligheidshalve hebben de makers op de website waar ze hun vorderingen bijhouden alvast de maanden september 2002 tot en met juli 2003 ingepland. Wie wil weten of ze het voor augustus halen kan live kijken naar de webcam.

 

 

17 november

Gisteren zijn de eerste panelen gemonteerd. Vandaag willen we een grote slag slaan; zou het lukken om vandaag alle resterende panelen te monteren?

 

 

Op de foto rechts is het frame nog eens goed te zien. De stijfheid van de auto wordt voor een deel verkregen door tegen het frame aluminium platen te monteren.

 

 

Voordat de panelen tegen het frame aan gemonteerd kunnen worden moeten eerst alle bramen die door het boren ontstaan zijn verwijderd worden. Ook de omtrek van de panelen hebben nog wat aandacht nodig, van afbramen hebben ze in Engeland nog niet gehoord!

 

 

De panelen worden met kit tegen het frame aan gemonteerd zodat ze straks niet rammelen én zodat er geen water in de auto kan komen.

 

 

We steken de popnagels eerst allemaal door de panelen, daarna worden ze aangetrokken.

 

 

Gelukkig hebben we 3 popnageltangen, zo schieten we tenminste een beetje op. Met de grootste tang die we hebben gaat het popnagelen veruit het makkelijkste, maar op veel plekken is geen ruimte voor dit enorme apparaat.

 

 

Let op de chaos op de vloer, ruim 550 popnagels verder, de panelen zitten erop. De volgende stap is de wielophanging en de besturing.

 

 

19 november

De draagarmen, het stuurhuis en de uprights voor zijn gemonteerd. Ik begin snel door de onderdelen heen te raken. Vandaag kreeg ik bericht dat m'n versnellingsbak weer afgehaald kan worden. Ik had mazzel met de versnellingsbak, er mankeerde niets aan, die kan er zo dus weer in. Zodra de bak er is wil ik de bak en het differentieel schoonmaken en in de verf zetten. Het differentieel kan dan gemonteerd, waarna de achterwielophanging afgemonteerd kan worden. Daarna is het tijd voor de remmen en de motor (moet ik nog wel even beslissen wat voor motor er in komt....)

 

   

26 november 

Om ons heen hebben veel mensen interesse voor ons project, daarom liet ik vandaag aan een collega onze site zien zodat ze kon zien waar we nu mee bezig zijn. Loopt Bertram opeens door het beeld: Big brother is being watched!

Bertram had lekker vrij genomen om te knutselen en naar Lelystad te gaan om wat spullen op te halen en in alle rust met Marten te bespreken welke motor er moet komen. Het lijkt een Ford Zetec te worden omdat de Duratec motor niet blijkt te passen in het chassis zoals wij dat hebben. De pedalenbox zit het inlaatsysteem in de weg, alleen met throttle body injection zou het passen. Jenvey levert echter nog geen throttle body injection voor de Duratec motor. Verder zijn essentiële zaken als uitlaten nog niet op de markt.

Vandaag zijn alle remleidingen in de auto gemaakt en is de brandstofleiding definitief vast gezet. Dit heeft ontzettend veel tijd gekost omdat de manier van buigen, met de hand of met een buigijzer, veel invloed had op het resultaat. Met het buigijzer krijg je mooie strakke  bochten maar dat is niet overal noodzakelijk. Met de hand kan het wat preciezer gebogen worden.

´s Avonds hebben we samen de leidingen met plastic zadels vastgepopt.