September 2002

 

Maandag 2 september

Vandaag is de grote dag, een proefrit in een Westfield. Al een paar weken geleden hebben we een afspraak gemaakt met Marten Born van Mega Sportscars in Lelystad, de importeur van Westfield voor Nederland. Rond een uur of 11 komen we aan in Lelystad. Al snel wordt het duidelijk dat de proefrit niet door kan gaan. Mega Sportscars beschikt niet over een demo Westfield, maar ze kunnen wel beschikken over diverse Westfields van klanten voor proefritten. De auto waar ik in zal gaan rijden is een Westfield SEiW, de uitvoering met onafhankelijke wielophanging rondom. Deze auto heeft een Ford Zetec motor, een logische en populaire keuze voor Westfields. De auto waar ik mee zou rijden heeft zondag meegereden in wedstrijden op Zandvoort, en dat is niet helemaal naar wens verlopen. Gevolg: achterspatbord in de kreukels en een velg stuk.

We maken van de gelegenheid gebruik om ons uitgebreid door Marten te laten voorlichten over de bouw van een Westfield. Een kleine twee uur later vertrekken we onverrichte zaken naar huis. In de week volgend op deze maandag hebben Marten en ik nog regelmatig contact, maar het weer in orde maken van de auto duurt twee weken....

 

Vrijdag 13 september 

Morgen om 11.00 kunnen we een proefrit gaan maken bij Mega Sportscars. Wat de kleur gaat worden blijft de vraag. De aanschaf… die is eigenlijk wel zeker!

 

Zaterdag 14 september

Met lichte zweethanden rijden we naar Lelystad. Bertram heeft het helemaal bedacht: “ze wordt blauw”! Bij Marten aangekomen blijkt dat hij nog drukdoende is met poetsen. Terwijl met een zeem de auto gekoesterd wordt praten we over allerlei details.

Glimmend van spanning en plezier stapt Bertram bij Marten in. Na 20 minuten komen ze me ophalen en mogen we ook samen een rondje rijden. Ook ik vind dit ontzettend leuk. Ik zie ons al helemaal door Frankrijk en Italië touren. Heerlijk. Laat dat ding maar komen, ik trek er wel een paar pop nagels in.

 

Vrijdag 20 september,

De bevestiging van de aankoop is binnen. Nog 5-6 weken en dan is het zo ver!

 

21 september De daad bij het woord.

Wij naar de sloop toe! Omdat het veel en veel te duur is om alle onderdelen nieuw te kopen zullen er ook een paar onderdelen van de sloop gehaald moeten worden. Wij zijn daar nog niet ervaren in! Vol verbazing hebben we op een sloop in Steenwijk rond gelopen. Dit soort plekken intrigeren me: wat is er met zo’n auto gebeurd? Wat is er in beleefd? Het heeft ook iets markabers. Ze gaven ons aan dat ze de spullen die Bertram nodig heeft op ‘bestelling’wel uit de auto’s haalden. Eerst nog even exact weten wat hij nodig heeft, maar weer even met Marten bellen dus!

 

26 september

Al doende leert men!! Bertram tuigt weer naar Steenwijk voor een differentieel en een versnellingsbak. Binnen een half uur staat hij weer buiten: volgende week ligt het voor ‘m klaar!!! Ja maar….’s Middags maar weer in Stadskanaal aan de slag! En dat is niet fijn… Zeker niet als je ’s avonds thuis voor de deur staat en je ontdekt dat je geen huissleutels meer in je broekzak noch jaszak hebt en ’t meisje een afspraak met een vriendin in Zwolle heeft! Wat heb je dan: een off day! Uiteindelijk erg gezellig met z’n drieën geshopt en gegeten.